top of page

 ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ CONSULTING

Παρουσίαση άποψης και ιδεολογίας του Chef Michail Chatzis κατά τη διοίκηση εστιατορίων.

IMG-9055.jpg

ΧΤΙΖΟΥΜΕ ΓΕΡΑ ΘΕΜΕΛΙΑ

Το εστιατόριο είναι η εικόνα του επιχειρηματία αποτυπωμένη στο χώρο τον οποίο καλούμε τους πελάτες μας να διαθέσουν ένα μέρος του εισοδήματος τους σε εμάς. Το ξεκίνημα ενός νέου project αποτελεί συνδυασμό γνώσεων, αντίληψης και ευρηματικότητας. Πρωταρχικό ρόλο έχει η ιδέα και στη συνέχεια ακολουθει ο τρόπος  υποστήριξης και προώθησης της στην αγορα με σωστά επιχειρήματα.

ΣΩΣΤΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ

Ξεκινόντας να κάνουμε πράξη την ιδέα έχουμε πάντα στο μυαλό μας την επένδυση, μόνο με την σωστή επένδυση θα έχουμε επιτυχία καθώς τα πράγματα στην εστίαση πλέον έχουν αλλάξει οι πελάτες επιθυμούν και απαιτούν τον σεβασμό καθώς περνούν την πόρτα ενός εστιατορίου. Είναι υποχρέωση τους οι Chef και οι επιχειρηματίες να ακολουθούν κατά γράμμα την σωστή διαχείριση της κουζίνας με βάση τους κανόνες υγιεινής και τη σωστή αντιμετώπιση του πελάτη με σεβασμό. Έτσι καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι μόνο επενδύοντας σε σωστούς ανθρώπους μπορείς να δημιουργήσεις ένα άψογο περιβάλλον έτοιμο να υποδεχτεί κόσμο και να φύγουν ευχαριστημένοι.

IMG-9056.JPG
IMG-9059.jpg

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ MENU

Ο κάθε Chef έχει μια διαφορετική ιδεολογία και πρεσβεύει κάτι διαφορετικό εμείς θα εστιάσουμε στην μοντέρνα μεσογειακή κουζίνα διότι εκει μπορώ και εκφράζομαι. Στην δημιουργία ενός menu θα πρέπει να επιλέξουμε σε ποια κατηγορία θα επικεντρωθούμε καθώς υπάρχουν τρία διαφορετικά ήδη menu: το menu A la carte, degustation και buffe. Έπειτα ο Chef αναλαμβάνει τη σωστή ροή των πιάτων ανάλογα με την γεύση.

Ο ΣΩΣΤΟΣ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΣ ΚΡΑΣΙΟΥ

Ένα κρασί δίπλα σε ένα από τα πιάτα τα οποία προσφέρουμε στον πελάτη μπορεί να αναδείξει καλύτερα τις γεύσεις και τα αρώματα που αποτυπώνονται σε αυτά. Κατά την επιλογή του σωστού κρασιού δίπλα στο πιάτο μας γευόμαστε και αναλύουμε τις γεύσεις, τα αρώματα και το ποσό έντονες τανίνες έχει το κρασί μας.

IMG-9060.jpg
IMG-9062.JPG

Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Πολύ σημαντικό σε ένα εστιατόριο είναι η εκπαίδευση προσωπικού διότι την επαφή με τον κόσμο την έχει το service αυτό σημαίνει πως ότι και αν έχουμε εμείς δημιουργήσει στην κουζίνα μια λάθος διαχείριση του λόγου ενός σερβιτόρου μπορεί άμεσα να βγάλει εκτός το πιάτο μας. Έτσι πριν το άνοιγμα του εστιατορίου ο Chef εξηγεί την νοοτροπία του επάνω στη μαγειρική, δείχνει τις συνταγές δοκιμάζοντας όλοι τα πιάτα του και εξηγεί τους τρόπους συμπεριφοράς και προώθησης των πιάτων του στους πελάτες.

ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ

Είμαστε υποχρεωμένοι να γνωρίζουμε πως οι σωστοί τρόποι και ο σεβασμός ανάμεσα στους εργαζόμενους παίζει πρωταρχικό ρόλο διότι πρέπει να υπάρχει συνεργασία για την επίτευξη του στόχου. Ο Chef σε συνεργασία με τον maitre θα πρέπει να δημιουργήσουν ένα ομαδικό και υγείες κλίμα που όλοι θα ικανοποιούνται χωρίς να δημιουργείτε μέσα τους καμία επαγγελματική δυσφορία.

IMG-9061.JPG
IMG-9066.jpg

Η ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Ο τρόπος για να διατηρήσουμε τους πελάτες μας  σταθερούς είναι η επαφή του Chef με τον κόσμο, αυτό δημιουργεί μια οικειότητα ανάμεσα τους. Έτσι την επόμενη φορά τα πιάτα μας θα συνοδεύονται από μια ευγενική παρουσία όπου όλοι θα θυμούνται και θα διαφημίζουν στα κοντινά τους πρόσωπα εμπλουτίζοντας ετσι το πελατολόγιο μας.

bottom of page